Cart

1 PIZZADo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • těsto na 1 pizzu
  • 1 větší rajče
  • 180 g konzervovaných drcených rajčat
  • 130 g Mozzarella di Bufala
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 10 lístků bazalky
  • 2 špetky soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

INSTRUCTIONS

  • 1Rajče navrchu nařízneme malým nožem do kříže tak, aby zůstala naříznutá jen slupka a ponoříme ho do vroucí vody na 20 vteřin. Ihned ho přendáme do misky s ledovou vodou a necháme ho 1 minutu zchladit. Poté ho oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm.
  • 2Mozzarellu nakrájíme na plátky. Konzervovaná rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme a smícháme se solí a olivovým olejem.
  • 3Připravené roztažené těsto na 1 pizzu potřeme rajčatovou směsí, rozložíme rovnoměrně kolečka rajčat a dáme péct na zcela rozpálený plech nebo kámen do trouby rozehřáté na maximum na 3 minuty.
  • 4Pizzu z trouby vyndáme, rozložíme na ni nakrájenou mozzarellu, vrátíme do trouby a necháme ještě 1 minutu dopéct tak, aby mozzarela jen povolila, ale neroztekla se.
  • 5Hotovou pizzu vyndáme z trouby a rozložíme na ni bazalkové lístky.
     
     
     
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS