1 PIZZADo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- těsto na 1 pizzu
- 1 větší rajče
- 180 g konzervovaných drcených rajčat
- 130 g Mozzarella di Bufala
- 1 lžíce olivového oleje
- 10 lístků bazalky
- 2 špetky soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Rajče navrchu nařízneme malým nožem do kříže tak, aby zůstala naříznutá jen slupka a ponoříme ho do vroucí vody na 20 vteřin. Ihned ho přendáme do misky s ledovou vodou a necháme ho 1 minutu zchladit. Poté ho oloupeme a nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm.
- 2Mozzarellu nakrájíme na plátky. Konzervovaná rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme a smícháme se solí a olivovým olejem.
- 3Připravené roztažené těsto na 1 pizzu potřeme rajčatovou směsí, rozložíme rovnoměrně kolečka rajčat a dáme péct na zcela rozpálený plech nebo kámen do trouby rozehřáté na maximum na 3 minuty.
- 4Pizzu z trouby vyndáme, rozložíme na ni nakrájenou mozzarellu, vrátíme do trouby a necháme ještě 1 minutu dopéct tak, aby mozzarela jen povolila, ale neroztekla se.
- 5Hotovou pizzu vyndáme z trouby a rozložíme na ni bazalkové lístky.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef