2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g hovězího nízkého roštěnce
- 200 g rýže
- 2 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 150 g hlívy ústřičné
- 100 g mungo klíčků
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 2 ks vajec
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- Několik lžic slunečnicového oleje
- Černý seznam
- Čerstvě namletý černý pepř
- Sůl
SUROVINY NA GOCHUJANG OMÁČKU
- 1 lžíce Gochujang chilli pasty
- 1,5 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 lžíce agávového sirupu
- 0,5 lžíce sezamového oleje
- 1 stroužek česneku
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Rýži propláchneme, osolíme a uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Maso nakrájíme na několik kusů a následně nakrájíme na velmi tenké plátky přes vlákna. Všechnu zeleninu očistíme o opereme ve vodě. Mrkev nakrájíme na tenké plátky, cibuli na plátky, houby na menší kousky. Česnek rozdrtíme v lisu na česnek.
- 3Na omáčku smícháme všechny uvedené suroviny a dáme do lednice vychladit.
- 4Pánev s nepřilnavým povrchem pokapeme olejem a na mírném plameni postupně opečeme zvlášť mrkev, cibuli, houby a klíčky. Špenát podlijeme trochou vody a přidáme česnek. Jakmile špenát zavadne, je hotový. Z vajec připravíme volská oka. Všechny již tepelně zpracované suroviny uchováváme bokem, pánev vyčistíme, znovu pokapeme olejem a orestujeme maso z obou stran. Trvá to jen několik minut, díky tenkým plátkům bude rychle hotové a není třeba dlouhé tepelné úpravy. Jakmile je maso hotové, přidáme lžíci sójové omáčky a ještě minutu necháme pánev na plameni.
- 5Nyní celý pokrm zkompletujeme. Na dno misky vložíme rýži, doprostřed na rýži položíme volské oko a po okraji misky položíme mrkev, cibuli, houby, klíčky, špenát a maso. Podáváme s gochujang omáčkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!