Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 celozrnná bageta
  • 4 vejce
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g hnědých žampionů
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g vlašských ořechů
  • Hrst listů zelené petržele
  • Špetka soli
  • Špetka mletého pepře

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Šalotku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vlašské ořechy překrájíme a následně opražíme na suché pánvi.
  • 2Bagetu nakrájíme šikmým řezem na plátky, lehce zakápneme olivovým olejem a opečeme na pánvi z obou stran.
  • 3Poté usmažíme volská oka. Jemně je osolíme.
  • 4Do pánve kápneme trochu oleje, přidáme šalotku a po chvíli také žampiony. Dusíme do změknutí několik minut. Dochutíme solí, mletým pepřem a sójovou omáčkou. Přisypeme opražené ořechy a nadrobno nakrájenou zelenou petržel.
  • 5Žampionovou směs podáváme na bagetce společně s volským okem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY