Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
15 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 100 g kokosového oleje v tekutém stavu
  • 80 g datlového sirupu
  • 50 g jahodové marmelády
  • 20 g mletých loupaných mandlí
  • 100 g ovesné mouky (najemno namletých ovesných vloček)
  • 100 g celozrnné špaldové mouky hladké + 20 g na pomoučení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do větší mísy dejte obě mouky a mandle a promíchejte. Poté přidejte olej a sirup a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice.
  • 2Odleželé těsto vytáhněte a dejte přibližně na 2 hodiny na linku, aby změklo. Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečícím papírem.
  • 3Pracovní plochu si pomoučněte a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a formičkami z těsta začněte vykrajovat tvary dle libosti. Vykrájené cukroví naskládejte na připravený plech a pečte ve vyhřáté troubě 8-10 minut na 165-170 °C.
  • 4Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.
Tip
Marmeládu můžete zaměnit i za povidla.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY