6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 100 g podmáslí
- 2 vejce
- 1 citron
- 60 g slunečnicového oleje
- 150 g špaldové hladké mouky
- 50 g erythritolu
- 50 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 g kukuřičné polenty
- 15 g máku
- 5 g prášku do pečiva
- 5 g jedlé sody
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ty vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky s cukrem a erythritolem vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru, šťávu z celého citronu, podmáslí a vanilkový extrakt. Přidáme všechny suché suroviny a promícháme. Následně přilijeme olej a zapracujeme jej do těsta. Na závěr přidáme sníh z bílků. Zlehka jej do těsta zapracujeme jen stěrkou, nešleháme.
- 2Zapneme troubu na horní a dolní ohřev a nastavíme 170 °C.
- 3Do formy na chlebíček vložíme pečící papír a nalijeme do ní těsto. Na povrchu uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme 35-40 minut. Propečení chlebíčku otestujeme špejlí, jakmile se těsto na špejli nelepí, je propečené a můžeme jej z trouby vytáhnout.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!