Cart

6 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA SALÁT

  • 300 g pšeničných fusilli v suchém stavu (můžete nahradit libovolným druhem těstovin)
  • 120 g fety (nebo balkánského sýra)
  • 1 okurka hadovka (cca 250 g)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 10 g čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
  • 5 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 50 ml panenského olivového oleje
  • 1⁄2 lžíce medu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve uvařte těstoviny: Do většího hrnce napusťte dostatečné množství vody a přiveďte k varu. Poté do vody vhoďte těstoviny a vařte 12–15 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte a propláchněte pod studenou vodou.
  • 2Mezitím do větší mísy nakrájejte na malé kostičky cherry rajčátka a okurku. Následně k nim nadrobte fetu a přidejte petrželovou nať a bazalku.
  • 3Nyní si připravte zálivku: Do skleničky (o objemu cca 200 ml) dejte olej, citronovou šťávu, med, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Uzavřete víčkem a protřepejte.
  • 4Do mísy k zelenině dejte vychladlé těstoviny a zalijte zálivkou (v množství dle chuti).
  • 5Salát nechte minimálně 30 minut vychladit (ideálně 1–2 hodiny) a poté podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINY NA ZÁLIVKU