6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kus kuřecího skeletu
- 250 g mrkve
- 200 g bulvového celeru
- 80 g žluté cibule
- 150 g kořenové petržele
- 1 menší hrst čerstvého libečku
- 1 hrst hladkolisté petrželové natě (nakrájené najemno)
- 2 sušené bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 40 g vaječných pšeničných nudlí v suchém stavu
- 2 l vody (studené)
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 230–235 °C a připravte si plech. Mezitím si oloupejte zeleninu, ale nekrájejte ji. Slupky nevyhazujte, ponechte je stranou na pracovní ploše.
- 2Až bude trouba předehřátá, vložte na plech kuřecí skelet a zeleninu a pečte 20–25 minut na 230–235 °C. Jakmile budou suroviny zapečené a získají zlatavou barvu, přemístěte je do většího hrnce, přidejte k nim slupky ze zeleniny a zalijte studenou vodou. Do hrnce dále vložte nové koření, bobkový list, libeček, sůl a pepř a vše zvolna vařte 1,5–2 hodiny na mírném plameni. V průběhu vaření z povrchu vývaru sbírejte pěnu, aby zůstal čirý.
- 3Mezitím si v menším hrnci na silném plameni přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte v ní vaječné nudle (5–6 minut na silném plameni). Po uvaření je sceďte a zchlaďte pod tekoucí vodou.
- 4Po uplynutí uvedeného času vývar přeceďte přes plátno nebo jemné sítko. Ze skeletu oberte zbylé maso a přidejte ho do scezeného vývaru. Zeleninu, která se ve vývaru vařila, nakrájejte na malé kostičky a také vložte do vývaru.
- 5Nyní začněte servírovat polévku: Do hlubokého talíře dejte nudle, přilijte vývar a nakonec jej posypte petrželovou natí.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.