Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g pšeničných penne těstovin v suchém stavu
  • 200 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 1 lžíce másla (20 g)
  • 80 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 1 velká bílá cibule (cca 110 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvé bazalky (nasekané najemno, nebo 1 lžička sušené)
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička kajenského pepře
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve připravte těstoviny: Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte 2 lžičky soli, přisypte těstoviny a vařte 10–12 minut na středním plameni nebo dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny sceďte. Než ale těstoviny scedíte, odlijte do hrnku trochu vody, ve které se vařily.
  • 2Mezitím oloupejte cibuli a česnek. Cibuli následně nakrájejte najemno a česnek propasírujte.
  • 3V pánvi s hlubším dnem rozehřejte 3 lžíce olivového oleje na středním plameni. Do rozpáleného oleje přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na mírném až středním plameni. K cibuli přidejte propasírovaný česnek a chilli vločky a opékejte 30–60 vteřin na mírném až středním plameni. Přidejte rajčatový protlak a opékejte další 1 minutu na mírném až středním plameni. Následně přilijte 200 ml smetany na vaření, přidejte kajenský pepř a najemno nasekanou čerstvou bazalku a vše vařte na mírném až středním plameni další 1–2 minuty za občasného míchání.
  • 4Poté přidejte scezené těstoviny a 1⁄2 hrnku vody (125 ml), ve které se vařily. Promíchejte, aby se těstoviny obalily v omáčce a dle potřeby přilijte zbylou vodu z těstovin. Nakonec přidejte 1 lžíci másla a najemno nastrouhaný parmazán a míchejte 1–2 minuty na mírném plameni, dokud se sýr a máslo nerozpustí.
  • 5Hotové krémové rajčatové těstoviny rozdělte do jednotlivých talířů a ihned podávejte.
Tip
Pokud nemáte rádi pálivé pokrmy, chilli můžete vynechat nebo jej nahradit 2 lžičkami mleté sladké papriky.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY