Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g hřibů (nebo jiných hub)
  • 1 ks cibule
  • 100 ml smetany na vaření
  • 20 g másla
  • 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky vinného octa
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Rýže
  • Vejce

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky nebo plátky. Na lžičce řepkového oleji orestujeme cibuli dosklovata, přidáme houby a dusíme na mírném plameni 10 minut. Houby pustí tekutinu a díky tomu se zvýrazní jejich chuť. Následně přidáme máslo, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Chvíli restujeme, mícháme a následně vlijeme smetanu a vývar (případně vodu) a provaříme, aby vznikla hladká omáčka.
  • 2Ochutíme solí, mletým pepřem a vinným octem. Podáváme s rýží a vařeným či zastřeným vejcem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

PŘÍLOHA