Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 180 g lepkavé rýže nebo kulatozrnné rýže (⅔ hrnku)
  • Zralé mango

SUROVINY NA SIRUP

  • 1/3 hrnku kokosového mléka
  • ¼ lžičky soli
  • 1/4 hrnku cukru

SUROVINY NA SLANOU KOKOSOVOU OMÁČKU

  • 1/3 hrnku kokosového mléka
  • Lžičky soli
  • 1 lžička rýžové mouky
  • 1 lžíce vody

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Pustíme se do výroby sirupu a to tak, že smícháme sůl, cukr a kokosové mléko - ujistěte se, že tuto věc budete mít hovou dřív než se napaří rýže. Po Napaření rýže je totiž dobré přejít k míchání Sirupu a rýže co nejdříve je to možné. Obě ingredience mají být při míchání teplé.
  • 2Jakmile je rýže hotová opatrně v misce smícháme rýži a sirup a necháme odpočívat po dobu 20 minut.
  • 3Slaná kokosová omáčka - sůl a kokosové mléko přivedeme k varu. V malé misce smíchám rýžovou mouku s vodou a přilijeme do kokosového mléka. Necháme krátce povařit. Tato omáčka slouží na polévání rýže při servírování.
  • 4Rýži naservírujeme na talíř společně s půlkou nakrájeného manga a přelijeme slanou kokosovou omáčkou.
  • 5Rýži dobře propláchneme (cca 5x) a namočíme ji do vody přes noc (minimálně 4 hodiny). Slijeme vodu přes sítko a z rýže vyklepeme přebytečnou vodu. S namočenou rýži se snažte manipulovat jemně, jelikož je velmi křehká. Následně vložte rýži do propustné látky a zabalte ji. V napařováku pod pokličkou necháme napařovat cca 30 minut.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY

SUROVINY NA SIRUP

SUROVINY NA SLANOU KOKOSOVOU OMÁČKU