Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g těstovin fusilli nebo krátké makarony
  • 100 g celých čerstvých hub (hlíva královská)
  • 2 paprikové klobásky
  • 100 g pancetty
  • 1 dcl červeného vína
  • 100 g vyzrálejšího ovčího sýra pecorino
  • Pár snítek hladkolisté petrželky
  • 1 čajová lžička nastrouhané kůry z bio citronu
  • Olivový olej extra vergine
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Na velké pánvi orestujeme na podélné proužky pokrájenou pancettu, houby i s nohou na čtvrtky až osminy podle velikosti.
  • 2Z klobásky svlékneme střívko, rozmělníme a přidáme do pánve spolu s celým stroužkem česneku, který po chvíli vyjmeme. Vše v pánvi osolíme a podlijeme červeným cca 1 dcl vína.
  • 3Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě, do pánve přidáme nahrubo pokrájenou petrželku, kůru z citronu, přidáme těstoviny a společně v pánvi asi minutu prohodíme, aby se chutě propojily.
  • 4Můžeme podlít vodou z varu, zakapeme trochou olivového oleje a ještě do pánve nastrouháme ovčí sýr pecorino. Servírujeme a na závěr na talíři každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.

SUROVINY