Cart

4-6 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g velmi zralých rajčat
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 30 g oloupané bílé cibule
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Cibuli nakrájíme nahrubo. Z rajčat vykrojíme tuhé středy a dužninu nakrájíme na větší kusy.
  • 2Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a vyhodíme je. Okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Z paprik vykrojíme jádřince, dužninu nakrájíme na menší kusy a přidáme do mísy.
  • 3Z toustového chleba odkrojíme kůrku a střídku natrháme do mísy k zelenině. Zakápneme octem. Přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice.
  • 4Obsah mísy dáme do mixéru, rozmixujeme a propasírujeme přes síto do čisté nádoby. Dochutíme solí a dáme vychladit do lednice.
  • 5Polévku podáváme ve vychlazených talířích, zakápnutou olejem.
Tip
K přípravě polévky budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS