5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 kg masitých rajčat
- 2 střední šalotky
- 1 palice česneku
- 5 lžic olivového oleje
- Velká hrst bazalky
- 50 g veganského parmazánu
- 400 ml vody
- 6 tenkých plátků světlého pečiva
- Sůl
- Třtinový hnědý cukr
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve nařízněte všechna rajčata do kříže, vložte je do misky a zalijte horkou vodou, počkejte cca 5 minut. Poté snadno všechna sloupnete.
- 2Oloupaná rajčata musíme ještě zbavit vnitřních semínek, proto je rozčtvrtíme a semínka z nich jednoduše vyřízneme nebo vymačkejte. Takto připravená rajčata vložte do food procesoru a rozmixujte na hrubou „kaši“.
- 3Šalotky s česnekem oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- 4Na pánvi rozhřejte na mírném stupni olivový olej a přidejte šalotku, kterou osmažíte do sklovata. Poté přidáte česnek a společně s šalotkou necháte během minutky rozvonět na pánvi.
- 5Do pánve přidejte rozmixovaná rajčata, polovinu množství natrhané bazalky.
- 6Na 4 mm proužky nakrájenou bagetu rozprostřete po povrchu rajčat a přiklopte poklicí.
- 7Po 20 minutách vaření je polévka dovařená.
- 8Na závěr přidejte parmazán, zbylé množství bazalky, sůl a cukr dle potřeby.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.