• Dear customers, we are sorry, but the demand for our services is currently higher than we are able to accommodate. For today, we are almost sold out, except for express deliveries in the vicinity of our warehouses.
    Show more
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 ml sójové alternativy smetany
  • 180 g cibule
  • 400 g očištěné mrkve
  • 400 g očištěného celeru
  • 120 g očištěné petržele
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 6 ks kuliček černého pepře
  • 6 ks kuliček nového koření
  • 2 ks hřebíčku
  • 3 ks bobkového listu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžičky soli
  • ½ citrónu

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli si nakrájejte nadrobno a dozlatova ji orestujte na mírném ohni a 2 lžíce oleje. Trvá to asi 5-10 minut.
  • 2Mezitím si očistěte mrkev, petržel a celer. Nakrájejte je na menší kostičky a přidejte do hrnce k cibulce, dokud je zlatavá. Zeleninu společně zarestujte, dokud nechytí správnou barvu. Následně přidejte 2 lžíce cukru a dobře míchejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Přidejte ocet a znovu míchejte, dokud se přebytečná tekutina nevypaří.
  • 3Všechno zalejte zeleninovým vývarem. Přidejte koření, bobkový list a sůl. Nové koření, kuličky pepře a hřebíček můžete svázat do váčku, abyste je poté nemuseli v hotové omáčce pracně hledat.
  • 4Zeleninu s kořením vařte až do jejího úplného změknutí, asi hodinu na mírném plameni. Následně ji můžete buď rozmixovat tyčovým mixérem, nebo propasírovat. Před mixováním nezapomeňte vyndat ven koření.
  • 5Ve finále přidejte šťávu z poloviny citrónu, rostlinnou alternativu smetany a případně sůl. Pokud je omáčka příliš hustá, nařeďte ji vodou. Pokud je příliš řídká, zahustěte moukou a provařte alespoň 3 minuty.
Alpro

SUROVINY