5 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR FONDANT
- 250 g hořké čokolády
- 150 g cukru krupice
- 100 g másla a máslo na vymazání formiček
- 30 g hladké mouky
- 4 vejce
- cukr na vysypání formiček a na ozdobu
- lístky máty ozdobu
INGREDIENTS FOR SOUR CHERRY SAUCE
- 2 lžíce višňovice
- 300 g mražených višní
- 50 g cukru krupice
- 20 g vanilkového cukru
- 20 g solamylu
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tento dezert skvěle doplníte čokoládovým nebo oříškovým portským.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR FONDANT
- 1Troubu rozehřejeme na 195 °C.
- 2Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem.
- 3Máslo s čokoládou necháme rozpustit ve vodní lázni. Promícháme a necháme částečně zchladnout.
- 4V míse robotu promícháme vejce, cukr krupici a mouku. Pomalu při menších otáčkách přimícháme čokoládovou směs. Nešleháme dlouho, těsto by zesvětlalo.
- 5Těsto vlijeme do připravených formiček, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 10 minut. Střed upečených báboviček musí zůstat tekutý. Okraje formiček opatrně odřízneme nožem a fondán vyklopíme na talíř.
- 6Přidáme višňovou omáčku, lehce zasypeme moučkovým cukrem a dozdobíme lístkem máty. Ihned podáváme.
INSTRUCTIONS FOR SOUR CHERRY SAUCE
- 1Do rendlíku vlijeme 200 ml vody a višňovici a přidáme cukr. Začneme zahřívat a postupně přidáváme za stálého míchání metličkou solamyl tak, aby se nevytvořily hrudky. Přivedeme k varu a přisypeme mražené višně.
- 2Necháme povařit na mírném ohni, dokud nejsou višně prohřáté. Poté je přecedíme a dáme stranou. Šťávu svaříme do husté konzistence, přidáme okapané višně, promícháme a necháme vychladnout.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 5 zapékacích misek Ø 8 cm, výška 4,5 cm.
Máte-li silikonové formy, není nutné je vymazávat máslem a vysypávat cukrem.
Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lepší bude výsledná chuť dezertu.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef