Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g sardinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 chilli paprička
  • ½ ks citronu
  • 1 stonek cherry rajčat
  • 100 g zakysané smetany
  • 2 krajíce kváskového chleba
  • Snítka tymiánu
  • Snítka rozmarýnu
  • Sůl
  • 4 grilovací špejle
  • 1 grilovací tácek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Sardinky omyjeme a osušíme. Větší sardinky zbavíme vnitřností. Jde to snadno, břišní dutina je tenká a stačí jemně naříznout a vnitřnosti vytáhnout. Pracujeme opatrně, abychom maso nepotrhali, protože je jemné.
  • 2Z větviček tymiánu a rozmarýnu otrháme lístky a nasekáme je na drobno. Citron omyjeme, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme kůru z poloviny citronu. Koření a citronovou kůru smícháme.
  • 3Sardinky napíchneme na grilovací špejle, a posypeme směsí koření. Dáme do lednice odpočinout, čím déle, tím lépe, minimálně na 1 hodinu.
  • 4Před samotným grilováním sardinky pokapeme olivovým olejem.
  • 5Rozpálíme gril a sardinky z obou stran grilujeme. Menší kousky stačí minutu a půl, větší dvě minuty z každé strany. Na gril přidáme také cherry rajčata a plátky chleba zakápnutý olivovým olejem a opečeme.
  • 6Na dip smícháme zakysanou smetanu se 1 lžičkou citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY