4 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 4 plátky telecí kýty nebo 800 g telecí kýty vcelku
- hladká mouka
- přepuštěné máslo na smažení
- 2 vejce
- strouhanka z bílého chleba
- sůl
YOU WILL ALSO NEED
- čistý plastový sáček
PAIRING DISHES WITH BEER
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 1Do hlubokého talíře rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a rozšleháme je metličkou.
- 2Maso vcelku nakrájíme na 4 stejné plátky, případně použijeme již nakrájené maso. Přes maso položíme plastový sáček a maso přes něj naklepeme paličkou. Maso klepeme od středu směrem k okrajům.
- 3Plátky masa osolíme z obou stran a obalíme je postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- 4Na středním ohni v pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a obalené maso v něm pomalu usmažíme z obou stran dozlatova.
Tip
K naklepání masa použijte plochou stranu paličky.
Maso musí být naklepáno rovnoměrně do tloušťky kolem 4 mm. Díky sáčku se maso při klepání nepotrhá.
V pánvi musíte mít tolik másla, aby řízek nebyl zcela potopený. Máslo by se nemělo přelévat přes okraje řízku. Podle potřeby vždy trochu másla do pánve přidejte. Řízky vkládejte do pánve, až když je máslo opravdu horké.
K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef