Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 230 g hladké mouky
  • 115 g studeného másla
  • 30 g cukr
  • 1 žloutek
  • (Trocha studeného mléka)

SUROVINY NA FRANGIPANE

  • 100 g změklé máslo
  • 125 g cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g hladké mouky
  • 170 g mandlové mouky
  • Kampotský červený pepř (10x otočení mlýnkem - pepře se nebojte, pěkně to zvýrazní chuť koláče - klidně přidejte víc)
  • Na špičku lžičky perníkového koření
  • 2 vejce + 1 vejce na potření
  • Moučkový cukr
  • 3-4x blumy

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Hladkou mouku, studené máslo, cukr, žloutek vypracujeme v hladké těsto. V případě špatné konzistence těsta lze přidat kapku studeného mléka.
  • 2Z těsta vytvarujeme placku a dáme ho odpočívat alespoň na půl hodiny do lednice.
  • 3Po půl hodině těsto vytáhneme z lednice a opatrně ho vyválíme (zhruba na 3 mm), přendáme ho opatrně do koláčové formy ( průměr) a kraje jemně přitlačíme. Přebytečné těsto odkrojíme nožem.
  • 4Formu s těstem vložíme na půl hodiny do lednice a mezitím si připravíme náplň.

POSTUP NA FRANGIPANE

  • 1Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a vanilkovým cukrem, poté přidáme po jednom vejce a zašleháme jej do másla.
  • 2Vznikne nám taková mírně řídká směs, do které prosejeme mouku společně s mandlovou moukou a perníkovým kořením. Do hotové směsi už jen nameleme Kampotský červený pepř. 

KOMPLETACE + PEČENÍ

  • 1Na vychlazené těsto ve formě naneseme Frangipane. Blumy nakrájené na plátky poklademe na mandlovou směs. Takto připravený koláč ještě posypeme trochou moučkového cukru.
  • 2Formu vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 50-55 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a posypeme jej moučkovým cukrem.
Tip
(TIP: Ze zbylého těsta můžeme vykrojit libovolné tvary a tím ozdobit koláč nebo koláč zasypat látkami mandlí).
.pepper..field

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA FRANGIPANE