Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 6 středně velkých brambor
  • 2 palice česneku
  • Kvalitní olivový olej
  • ½ citronu
  • Rozmarýn
  • Koření na brambory
  • Čerstvě mletý červený Kampotský pepř .pepper..field
  • Sůl

SUROVINY K TIPU

  • Strouhanka
  • Panko strouhanka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 200 °C a pečící rošt umístěte do střední polohy.
  • 2Brambory dobře očistěte pod studenou vodou a osušte. Bramboru jednu po druhé položte mezi dvě vařečky (nebo čínské hůlky či špejle) a nožem ji nařežte na cca 1 mm silné plátky. Plátky díky hůlkám nedokrojíte až dolů a brambora tak zůstane vcelku a nerozpadne se. Brambory rozložte do zapékací nádoby.
  • 3Česneku ostrým nožem odřízněte “hlavičku”, tu nebudeme potřebovat. Česnek musí být naříznutý. V misce si smíchejte olivový olej s kořením. Brambory osolte a opepřete červeným Kampotským pepřem. Následně každou bramboru a česnek potřete směsí oleje a koření. Je potřeba si trochu oleje schovat na později, bude se hodit k dalšímu potření. Mezi brambory dejte dvě snítky rozmarýnu.
  • 4Ochucené brambory pečte v předehřáté troubě doměkka a dokřupava. Po 30 minutách brambory vytáhněte a potřete zbytkem oleje s kořením a vložte je znovu do trouby. Bude to trvat cca 20-30 minut. Důležité je brambory sledovat, aby se nepřipálily, ale aby byly krásně zlatavé a křupavé.
  • 5Po vytažení z trouby brambory posypte solí a čerstvě namletým pepřem. Můžete také přidat kůru z ½ citronu nebo najemno nasekanou pažitku. Podávejte teplé.
Tip
Cca 10 minut před dopečením můžete brambory posypat nahrubo mletou strouhankou nebo panko strouhankou a díky tomu budou brambory ještě křupavější.
.pepper..field
Autorka receptu je @kavarenska.povalecka.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU