Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

8 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA JAHODOVOU PĚNU

  • 500 g jahod
  • 60 g cukru krupice
  • 20 g citronové šťávy
  • 8 lístků bazalky
  • 650 g smetany ke šlehání (minimálně 33%, lépe 40% nebo nakombinovat)
  • 3 plátky želatiny

SUROVINY NA JAHODOVO TŘEŠŇOVÉ ŽELÉ

  • 100 g jahod
  • 100 g třešní
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • 2 plátky želatiny

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • Drcené sušenky nebo oblíbená granola/müsli cca 150 g

SUROVINY K TIPU

  • Ovocný likér

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte želé. Promixujte část jahod s cukrem ponorným mixérem. Zbylé jahody a vypeckované třešně pokrájejte na kousky a vmíchejte do promixované směsi.
  • 2Želatinu namočte do studené vody a nechte změknout. Směs lehce zahřejte a vyždímanou želatinu v ní rozpusťte. Dejte vychladit do lednice.
  • 3Na jahodovou pěnu si dejte jahody do nádoby od ponorného mixéru nebo hlubší mísy. Přidejte cukr, citronovou šťávu, bazalku a promixujte najemno (konzistence pyré). Přilijte 150 g smetany ke šlehání a znovu promixujte.
  • 4Želatinu namočte ve studené vodě. Jakmile změkne, vyždímejte a nechte rozpustit ve troše ohřáté šlehačky (stačí jen tolik, aby se želatina vešla). Vlijte do jahodové směsi.
  • 5Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a stěrkou vetřete do jahodové směsi.
  • 6Do připravených skleniček dejte na dno drcené sušenky nebo granolu či müssli. Do poloviny skleničky dejte jahodovou pěnu (báječně se nanáší zdobicím sáčkem, který vám pomůže nezapatlat stěny sklenice). Přidejte jednu lžíci želé a doplňte jahodovou pěnou. Navrch dejte opět želé.
Tip
K želé můžete přidat trochu ovocného likéru.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA JAHODOVOU PĚNU

SUROVINY NA JAHODOVO TŘEŠŇOVÉ ŽELÉ

SUROVINY NA DOKONČENÍ

SUROVINY K TIPU