Cart

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g sušených špaget
  • 8-16 krevet, dle velikosti
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • chilli paprička dle chuti
  • 40 g soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Špagety uvaříme ve větším množství vody (4-5 litrů) osolené 40 g soli, slijeme je a 100 ml vody dáme stranou.
  • 2Krevety oloupeme, rozkrojíme na 2-4 části, záleží na velikosti, a v misce je smícháme s citronovou šťávou.
  • 3Česnek očistíme a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  • 4Olivový olej vlijeme do studené pánve, přidáme česnek a chilli papričku a pánev zahřejeme na střední teplotu. Za častého míchání restujeme 4 minuty. Přilijeme 100 ml vody ze špaget a zahříváme další 4 minuty.
  • 5Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nakrájené krevety a pečlivě mícháme, dokud se krevety neuvaří, přibližně 1 minutu. Stáhneme z ohně. Přidáme parmezán a petržel a promícháme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE