4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu
- 200 g červených paprik (očištěných)
- 220 g krájených rajčat z plechovky
- 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 2 stroužky česneku (oloupané)
- 3 lžíce olivového oleje
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 hrst čerstvé bazalky (lze použít i 1 lžíci sušené)
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si ve větším hrnci na vysokém stupni plamene přiveďte k varu osolenou vodu, kterou použijte na uvaření těstovin. Penne uvařte dle instrukcí na obalu a následně je sceďte.
- 2Mezitím si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli, celé stroužky česneku a za občasného míchání společně restujte 4–5 minut na středním plameni.
- 3Mezitím si nakrájejte papriku na větší kousky (cca 2 cm × 2 cm). Po uplynutí uvedeného času ji přidejte do pánve a vše restujte dalších 5–6 minut na středním plameni. Jakmile bude směs orestovaná, nalijte do pánve vývar, přidejte rajčata a oregano a vše vařte na středním plameni 12–13 minut, dokud paprika nezměkne. Poté plamen vypněte, přidejte bazalku a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
- 4Do hladké omáčky přidejte penne, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Před podáváním jednotlivé porce ozdobte čerstvou bazalkou a pokapejte kvalitním olivovým olejem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.