4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 větší papriky
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 velká žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 stroužky česneku (rozdrceného)
- 1 vejce velikosti M
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového)
- 125 g mozzarelly light (nastrouhané nahrubo)
- 10 g čerstvé bazalky (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 160 °C a plech si vyložte pečícím papírem.
- 2Papriky omyjte, rozkrojte napůl a zbavte jádřince.
- 3Poté si připravte náplň. Ve větší míse smíchejte dohromady mleté maso, na kostičky nakrájenou cibuli, rozdrcené stroužky česneku, vejce, rajčatový protlak a sušený rozmarýn. Dochuťte solí a pepřem a vzniklou směsí naplňte všechny připravené poloviny paprik.
- 4Naplněné papriky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je 1 lžící olivového oleje a pečte 20 minut při 160 °C v předehřáté troubě.
- 5Po uplynutí času papriky vytáhněte z trouby, posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou a následně je vraťte ještě na dalších 10 minut dopéct do trouby při 160 °C.
- 6Hotové zapečené papriky vyndejte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Poté je posypte najemno nasekanou bazalkou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.