4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu
- 200 g mrkve
- 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
- 220 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 80 g cherry rajčátek (nakrájených na poloviny)
- 50 g natě z jarní cibulky (nakrájené najemno)
- 50 g černých oliv bez pecky
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 ml zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou)
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 15 g másla
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce sušeného oregana
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si přiveďte k varu osolenou vodou. Jakmile začne vřít, vsypte do ní kolínka a uvařte je dle instrukcí na obalu. Kolínka po uvaření sceďte.
- 2Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
- 3Na pánev nalijte olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a mrkev a společně restujte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, sladkou papriku a vinný ocet a vše vařte 13–14 minut na středním plameni.
- 4Jakmile bude směs zarestovaná, přidejte do pánve rajčata z plechovky, vývar, černé olivy a nakrájená cherry rajčátka a vše společně vařte 9–10 minut na středním plameni.
- 5V momentě, kdy bude mrkev měkká, vypněte plamen, přidejte uvařená kolínka, máslo a nať z jarní cibulky, dochuťte oreganem, solí a pepřem, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Dle chuti můžete přidat i jinou, sezónní kořenovou zeleninu – například celer nebo dýni.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.