Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu
  • 200 g mrkve
  • 100 g bílé cibule (nakrájené najemno)
  • 220 g krájených rajčat z plechovky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 80 g cherry rajčátek (nakrájených na poloviny)
  • 50 g natě z jarní cibulky (nakrájené najemno)
  • 50 g černých oliv bez pecky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 ml zeleninového vývaru (můžete nahradit vodou)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 15 g másla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si přiveďte k varu osolenou vodou. Jakmile začne vřít, vsypte do ní kolínka a uvařte je dle instrukcí na obalu. Kolínka po uvaření sceďte.
  • 2Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  • 3Na pánev nalijte olivový olej a rozpalte jej na středním plameni. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve cibuli a mrkev a společně restujte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času přidejte protlak, sladkou papriku a vinný ocet a vše vařte 13–14 minut na středním plameni.
  • 4Jakmile bude směs zarestovaná, přidejte do pánve rajčata z plechovky, vývar, černé olivy a nakrájená cherry rajčátka a vše společně vařte 9–10 minut na středním plameni.
  • 5V momentě, kdy bude mrkev měkká, vypněte plamen, přidejte uvařená kolínka, máslo a nať z jarní cibulky, dochuťte oreganem, solí a pepřem, promíchejte, rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Tip
Dle chuti můžete přidat i jinou, sezónní kořenovou zeleninu – například celer nebo dýni.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT