1 KOLÁČDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA KORPUS
- 195 g celozrnné mouky
- 100 g studeného másla
- 1 žloutek
- 1/4 lžičky soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 1 zakysaná smetana
- 1 vejce
- 1 bílek
- 100 g čedaru
- 200 g velkých rajčat
- 100 g cherry rajčat
- 100 g sýru Feta
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1/4 lžičky soli
- Špetka mletého pepře
- Olivový olej na vymazání formy
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Připravte si koláčovou formu o průměru 26 cm.
- 2Na vál nasypeme mouku, uděláme důlek, vyklepneme do něj žloutek, máslo, sůl a 4 lžíce studené vody. Rukama smícháme všechny suroviny dohromady, pracujeme rychle, aby se máslo nestihlo moc rozpustit. Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 30 minut do lednice.
- 3Troubu zapneme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme olivovým olejem.
- 4Těsto vyválíme do kruhu o průměru cca 30 cm. Těsto opatrně namotáme na váleček a přemístíme do formy. Okraje seřízneme nožem. Těsto na dně propícháme vidličkou na několika místech a dáme péct na 15 minut.
- 5Na náplň smícháme zakysanou smetanu, bílek a celé vejce a strouhaný čedar. Ochutíme solí a mletým pepřem. Rajčata nakrájíme na plátky.
- 6Jakmile je korpus propečený, vytáhneme jej z trouby, nalijeme do něj náplň a poklademe plátky rajčat. Vložíme do trouby a pečeme 50 minut nebo do zezlátnutí povrchu koláče.
- 7 Na upečený koláč nadrobíme sýr Feta a pokladme lístky bazalky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!