Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA CHAPADLA Z KALAMÁRŮ

  • 360 g chapadel kalamára
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • ½ ks póru
  • 3 kuličky pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA SALÁT

  • 1 červená cibule
  • 100 g žluté papriky
  • 100 g červené papriky
  • ½ menší cukety
  • 10 ks černých oliv
  • 10 ks cherry rajčat
  • 100 g kuskusu
  • 50 g mixu listového salátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ hrsti listové petržele
  • Šťáva z ½ citronu
  • ¼ lžičky soli
  • Špetka mletého pepře

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do hrnce vložíme chapadla a očištěnou zeleninu. Zalijeme 3 l vody a na mírném plameni vaříme cca 1 hodinu. Jakmile nůž projede bez problému masem, je vařené.
  • 2Kuskus zalijeme 200 ml horké vody, přikryjeme a necháme několik minut odstát.
  • 3Mezitím připravíme salát. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Olivy necháme vcelku, rajčata nakrájíme na poloviny.
  • 4Na pánev nalijeme lžíci oleje a zeleninu cca 2 minuty restujeme.
  • 5Chapadla vyndáme z várky, osušíme papírovou utěrkou a na grilovací pánvi s kapkou olivového oleje krátce opečeme z každé strany. Maso nakrájíme na 1 cm kousky, které přidáme k zelenině. Ochutíme solí a mletým pepřem.
  • 6Na talíř navrstvíme kuskus, listový salát a na něj restovanou zeleninu s kousky kalamárů. Zalijeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA CHAPADLA Z KALAMÁRŮ

SUROVINY NA SALÁT