2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA CHAPADLA Z KALAMÁRŮ
- 360 g chapadel kalamára
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 ks kořenové petržele
- ½ ks póru
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička soli
SUROVINY NA SALÁT
- 1 červená cibule
- 100 g žluté papriky
- 100 g červené papriky
- ½ menší cukety
- 10 ks černých oliv
- 10 ks cherry rajčat
- 100 g kuskusu
- 50 g mixu listového salátu
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ hrsti listové petržele
- Šťáva z ½ citronu
- ¼ lžičky soli
- Špetka mletého pepře
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Do hrnce vložíme chapadla a očištěnou zeleninu. Zalijeme 3 l vody a na mírném plameni vaříme cca 1 hodinu. Jakmile nůž projede bez problému masem, je vařené.
- 2Kuskus zalijeme 200 ml horké vody, přikryjeme a necháme několik minut odstát.
- 3Mezitím připravíme salát. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Olivy necháme vcelku, rajčata nakrájíme na poloviny.
- 4Na pánev nalijeme lžíci oleje a zeleninu cca 2 minuty restujeme.
- 5Chapadla vyndáme z várky, osušíme papírovou utěrkou a na grilovací pánvi s kapkou olivového oleje krátce opečeme z každé strany. Maso nakrájíme na 1 cm kousky, které přidáme k zelenině. Ochutíme solí a mletým pepřem.
- 6Na talíř navrstvíme kuskus, listový salát a na něj restovanou zeleninu s kousky kalamárů. Zalijeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!