Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g zralých rajčat
  • 90 g oloupané cibule
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 5 snítek tymiánu
  • 2 červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 1 menší cuketa
  • 1 střední lilek
  • 150 ml olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1V horní části rajčat nařízneme slupku ostrým nožem do malého křížku. Ponoříme je na 30 vteřin do vroucí vody a poté na 1 minutu do ledové vody s ledem. Rajčata oloupeme a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Lístky tymiánu sdrhneme z větviček a nahrubo je překrájíme. Papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a dužninu nakrájíme na nudličky dlouhé 4 cm a široké 0,5 cm. Z cukety a lilku seřízneme ze všech stran slupku s 1 cm dužniny a nakrájíme ji na stejně velké hranolky jako papriku. Středovou měkkou část lilku a cukety se semínky vyhodíme.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozpálíme 30 ml oleje, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
  • 4Přidáme papriky, přiklopíme pokličkou, stáhneme oheň na třetinu a necháme dusit 5 minut. Přidáme rajčata, promícháme, znovu přiklopíme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. Přidáme česnek a tymián, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme dalších 5 minut.
  • 5Odklopíme poklici, zvýšíme teplotu a odvaříme veškerou tekutinu z kastrolu pryč. Stáhneme z ohně.
  • 6V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme 60 ml oleje a za občasného míchání na něm opečeme cuketu 5 minut dozlatova. Dáme ji do cedníku a necháme okapat.
  • 7Do pánve přidáme 60 ml oleje a za občasného míchání na něm 5 minut opečeme dozlatova lilek. Dáme ho do cedníku a necháme okapat. Lilek a cuketu přidáme do kastrolu k zelenině, osolíme, opepříme a promícháme. Podáváme teplé.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS