Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 250 g bílé quinoy
  • 60 g oloupané červené cibule
  • 400 g rajčat
  • 250 g salátové okurky
  • 100 ml olivového oleje
  • 60 ml citronové šťávy
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 2 zralá avokáda
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 4 lžíce nahrubo nakrájeného koriandru
  • 2 lžíce najemno nakrájené máty
  • 4 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Quinou důkladně propláchneme teplou vodou. 600 ml vody osolíme 1 lžičkou soli, přivedeme k varu a quinou do ní nasypeme. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme 15 minut. Hotovou quinou vsypeme do mísy a necháme vychladnout.
  • 2Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata a okurky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Avokáda rozkrojíme, odstraníme pecku, pomocí lžíce vyndáme dužninu a nakrájíme ji na kostky o hraně 2 cm.
  • 3V míse smícháme rajčata, okurky a červenou cibuli. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a vinný ocet a promícháme. Přidáme avokádo, česnek, bylinky a vychladlou quinou. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS