Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 150 g smetanového jogurtu
  • 100 g kefíru
  • 100 g polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 1 kávová lžička mleté vanilky
  • 40 g moučkového cukru
  • Najemno nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
  • ½ kávové lžičky jedlé sody
  • ½ kávové lžičky kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • 125 g čerstvých borůvek

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Tvaroh
  • Bílý řecký jogurt

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Mouku přesejte do mísy. Přidejte sůl, cukr, vanilku, kypřící prášek a jedlou sodu a promíchejte.
  • 2V druhé míse smíchejte jogurt, kefír, mléko, máslo a vejce. Metličkou vše propojte a přidejte do mísy k mouce.
  • 3Nyní vše metličkou promíchejte. Nakonec přidejte citrónovou kůru a borůvky.
  • 4Pečte na nepřilnavé pánvi na sucho z obou stran.
  • 5Podávejte s tvarohem či řeckým jogurtem a ovocem.
Tip
Skvělé jsou ale i jen tak a může to být pro děti i perfektní svačinka na cesty.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ