4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 400 g filetu čerstvého lososa bez kůže
- 50 g másla
- Sůl
- 8 kousků chřestu
- 500 g bramborových noků
- 400 ml smetany do omáček s 15% tuku
- Parmezán
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- 2Lososa omyjte, osušte a osolte.
- 3Filety dejte na plech vyložené pečícím papírem, na každý filet dejte kousek másla a dejte do trouby péct na 20 minut.
- 4Mezitím připravte noky. Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a nakrájejte jej na kolečka. Hlavičky chřestu nekrájejte, nechte je vcelku.
- 5V pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm chřest. Poté přilijte smetanu a provařte.
- 6Nakonec do omáčky přidejte parmezán, už nevařte, nechte jej jen rozpustit. Dle chuti dosolte.
- 7Noky uvařte dle návodu a smíchejte je s omáčkou.
- 8Krémové noky podávejte spolu s pečeným lososem.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.