4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 600 - 700 g kuřecích prsou
- 3 vejce
- 200 g kukuřičné strouhanky s lupínky
- 200 g rýžové mouky
- 1 velký pomeranč
- 4 snítky tymiánu
- Hrst hladkolisté petržele
- Malý svazek pažitky
- 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
- Slunečnicový olej
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů - horkovzduch. Maso opereme, odblaníme a nakrájíme na malé řízečky. Osolíme a opepříme. Bylinky nasekáme a rozdělíme na polovinu. Pomeranč vymačkáme.
- 2Jednu polovinu bylinek smícháme s tvarohem a 8 lžícemi pomerančové šťávy. Osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne konzistentní dip. Dáme vychladit do lednice.
- 3Zbytek pomerančové šťávy smícháme ve větší míse s bylinkami a tuto směs vetřeme do masa. Můžeme nechat hodinu marinovat v lednici, ale není to podmínkou.
- 4Připravené maso obalíme v rýžové mouce, poté v rozšlehaných a osolených vejcích, a nakonec v kukuřičné strouhance. Plech vyložený pečícím papírem potřeme olejem, vyskládáme obalené maso a také zlehka potřeme olejem. Dáme péct na 35 - 45 minut, dle velikosti masa. V průběhu pečení maso otočíme. Podáváme s pomerančovým dipem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.