Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA PRAŽMU

  • 1 pražma o hmotnosti cca 450 g
  • 1 svazek bylinek na ryby
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

PŘÍLOHA

  • 400 - 500 g brambor
  • 50 - 100 ml mléka
  • 20 g bazalkových listů (2 hrsti)
  • 40 g Grana Padano
  • 40 ml olivový olej
  • 20 g slunečnicových semínek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 200 °C. Připravíme si pečící papír o velikosti cca 50x50 cm.
  • 2Rybu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme ji a povrchu i uvnitř. Citron nakrájíme na kolečka a vložíme společně s bylinkami do břišní dutiny. Rybu přemístíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a důkladně zabalíme.
  • 3Pečeme 25-30 minut podle velikosti pražmy.
  • 4Na pesto vložíme do mixéru se sekáčkem lístky bazalky, nastrouhaný sýr, olivový olej a slunečnicová semínka. Vše společně umixujeme do co nejhladší konzistence.
  • 5Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Přidáme bazalkové pesto, mléko a promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
Pražmu v papilotě můžete připravit také na grilu.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA PRAŽMU

PŘÍLOHA