Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 kohout
  • 1 cibule
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 1 petržel i s natí
  • 2 litry vody
  • 3 mrkve
  • 1⁄2 celeru
  • Vaječné nudle
  • Sůl

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • Petrželová nať

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kohouta očistíme, opláchneme a zalijeme vodou tak, aby byl celý ponořený. Uvedeme do varu, poté teplotu snížíme, mírně osolíme, přidáme pepř, nové koření a zvolna vaříme, až je maso částečně měkké. Potom přidáme očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a celou neoloupanou cibuli a zvolna vaříme doměkka.
  • 2Uvařeného kohouta vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
  • 3Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme. Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme solí, pepřem a důkladně převaříme. Před podáváním do polévky přidáme omytou a nadrobno nakrájenou petrželovou nať.
Žabčický Kohout

SUROVINY

SUROVINY NA DOZDOBENÍ