Cart

6 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 300 g hladké mouky
  • 125 g másla (změklého)
  • 100 ml vody
  • Špetka soli

SUROVINY NA JABLEČNOU NÁPLŇ

  • 5 jablek
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • Mletá skořice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do mísy dejte mouku se špetkou soli. Poté přidejte změklé máslo (to znamená, že máslo je měkké, ale nerozpuštěné). A nakonec přidejte vodu. Těsto pořádně propracujte a odložte na chvíli do lednice.
  • 2Z jablek odstraňte jádro a slupku, poté je nakrájejte na čtvrtky.
  • 3Na karamel rozehřejte v hrnci máslo a postupně přidávejte cukr. Míchejte, dokud nezískáte karamelově hnědou barvu (pozor, aby karamel nezhořkl).
  • 4Jakmile je karamel hotový, nalijte ho do koláčové misky nebo pánve (musí být ohnivzdorná) a poté nakrájená jablka. Takto připravenou misku nebo pánev s jablky dejte vařit na 10 minut, aby se karamel dobře vstřebal. (V tuto chvíli můžete přidat skořici).
  • 5Jakmile uplyne doba vaření, rozválejte těsto a zakryjte jablka, okraje zastrčte dovnitř. Dejte do trouby na 20 minut na 180°C (alespoň dokud není těsto upečené). Po vytažení z trouby koláč otočte.
Rohlík cooks

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA JABLEČNOU NÁPLŇ