4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA SALÁT
- 4 vejce
- 500 g zeleného chřestu
- 280 g celozrnného kuskusu
- 1 vanička listových salátů
- Svazek ředkviček
- Sůl
- Pepř
- Slunečnicová semínka
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 40 ml olivového oleje
- 40 g medu
- 40 g hrubozrnné hořčice
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA ZÁLIVKU
- 1Smícháme olivový olej, hořčici, med a1 lžíci vody.
POSTUP NA SALÁT
- 1Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 9 minut. Uvařené vejce přemístíme do studené vody.
- 2Kuskus zalijeme 300 ml horké vody, osolíme a necháme 5 minut odpočinout.
- 3Chřestové stonky umyjeme a odlomíme dřevnaté části. Půjde to snadno. Stonek ve spodní části ohněte a sám se v místě, kde již není dřevnatý odlomí. Vaříme jej v osolené vodě 2 - 3 minuty. Doba vaření závisí na tloušťce stonků. Uvařený chřest přemístíme do studené vody, abychom zastavili proces varu.
- 4Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
- 5Kuskus smícháme s listovými saláty a ředkvičkami. Rozdělíme do talířů. Poklademe chřestem a rozpůlenými vejci. Zasypeme slunečnicovými semínky a pokapeme připravenou zálivkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!