Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA SALÁT

  • 4 vejce
  • 500 g zeleného chřestu
  • 280 g celozrnného kuskusu
  • 1 vanička listových salátů
  • Svazek ředkviček
  • Sůl
  • Pepř
  • Slunečnicová semínka

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 40 ml olivového oleje
  • 40 g medu
  • 40 g hrubozrnné hořčice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA ZÁLIVKU

  • 1Smícháme olivový olej, hořčici, med a1 lžíci vody.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 9 minut. Uvařené vejce přemístíme do studené vody.
  • 2Kuskus zalijeme 300 ml horké vody, osolíme a necháme 5 minut odpočinout.
  • 3Chřestové stonky umyjeme a odlomíme dřevnaté části. Půjde to snadno. Stonek ve spodní části ohněte a sám se v místě, kde již není dřevnatý odlomí. Vaříme jej v osolené vodě 2 - 3 minuty. Doba vaření závisí na tloušťce stonků. Uvařený chřest přemístíme do studené vody, abychom zastavili proces varu.
  • 4Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
  • 5Kuskus smícháme s listovými saláty a ředkvičkami. Rozdělíme do talířů. Poklademe chřestem a rozpůlenými vejci. Zasypeme slunečnicovými semínky a pokapeme připravenou zálivkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINY NA ZÁLIVKU