8 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g listového těsta
- 500 g zeleného chřestu
- 250 g ricotty
- 3 vejce
- 2 menší červené cibule
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 50 ml polotučného mléka
- 1 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Listové těsto rozválíme a vložíme na olejem vymazanou koláčovou formu o průměru 28 cm. Konce přeložíme, aby vznikl silnější okraj. Těsto propícháme vidličkou. Zakryjeme pečícím papírem a zatěžkáme, aby se těsto nenafukovalo. Můžeme použít např. suché fazole, menší kameny, nebo hrnec, o průměru menší, než je forma. Pečeme 10 – 12 minut. Poté troubu stáhneme na 180 stupňů.
- 2V průběhu předpečení těsta připravíme náplň. Chřest opereme a odkrojíme dřevnaté konce. Nasekáme na 2 cm špalíky. Několik kousků necháme vcelku – na vrch koláče. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a také pár kousků dáme stranou. Na lžíci oleje orestujeme dozlatova cibuli s 2 snítkami sekaného tymiánu. Poté přidáme chřest (včetně celého) a společně restujeme další 4 minuty. Osolíme a opepříme.
- 3V misce smícháme vejce s mlékem, nasekaným zbytkem tymiánu, osolíme a opepříme.
- 4Jakmile bude těsto hotové, odstraníme pečící papír a navrstvíme orestovaný chřest. Poté poklademe ricottu a nakonec zalejeme vaječnou směsí. Nahoru vyskládáme celý chřest a zbytek cibule. Pečeme 30 – 35 minut.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.