2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR PESTO
- 100 g medvědího česneku
- 100 g sýru Pecorino
- 100 g loupaných lískových ořechů
- 150 ml olivového oleje + na zakápnutí
- 2 lžíce citrónové šťávy
- Sůl
INGREDIENTS FOR GNOCCHI
- 500 g čerstvých nebo sušených gnocchi
- 200 g mraženého hrášku
- 1 lžička olivového oleje
- 50 g sýru Pecorino
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA PESTO
- 1Medvědí česnek opereme a natrháme na menší kusy. Ve vysoké nádobě smícháme medvědí česnek, najemno nastrouhaný sýr, olivový olej, citrónovou šťávu a ořechy. Ořechy můžeme koupit i namleté. Osolíme a vše společně rozmixujeme na hladké pesto. Pesto, které nám zbyde dáme do vzduchotěsné skleničky a zalijeme olivovým olejem, který zamezí oxidaci. Takto uzavřené pesto nám v lednici vydrží i měsíc.
POSTUP NA POKRM
- 1Na 1 lžičce olivového oleje cca 5 minut zprudka orestujeme mražený hrášek. Osolíme a opepříme. Gnocchi uvaříme dle návodu, záleží, zda máme sušené, nebo čerstvé. Uvařené gnocchi smícháme se 4 lžícemi pesta a hráškem. Servírujeme posypané strouhaným Pecorinem.
Tip
Pesto lze také zamrazit. V tomto případě skladujeme v plastové uzavíratelné nádobě a vynecháme zalití pesta olejem. Pesto se skvěle hodí také k těstovinám a do risotta, namazané na chleba s vařeným vejcem, nebo například k ochucení pečených brambor.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.