2 PortionsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS FOR SALAD
- 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g oloupané mrkve
- 30 g lískových ořechů
- 150 g dužniny červené papriky
- 30 g jarní cibulky
- 30 g rozinek
- šťáva z ½ citronu
- špetka čerstvě mletého pepře
- špetka soli
INGREDIENTS FOR DRESSING
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- 1 lžička sójové omáčky
INGREDIENTS FOR CROUTONS
- ½ rohlíku
- 1 lžička olivového oleje
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS FOR SALAD
- 1Ořechy orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a nakrájíme je nahrubo.
- 2Tuňáka necháme okapat v cedníku a poté ho rozdrobíme na menší kusy do mísy.
- 3Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriku nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.
- 4Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Poté ji lehce promačkáme, aby pustila šťávu.
- 5Přidáme citronovou šťávu, rozinky, krutony a polovinu nasekaných ořechů a promícháme.
- 6Podáváme dozdobené tuňákem, zbylými ořechy a zakápnuté dresinkem
INSTRUCTIONS FOR DRESSING
- 1Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.
INSTRUCTIONS FOR CROUTONS
- 1Troubu rozehřejeme na 160 °C. Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a promícháme je s olejem. Dáme na plech nebo do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef