4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kg batátů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce granulovaného česneku
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce soli
- ½ lžíce mletého černého pepře
SUROVINY NA ČESNEKOVÝ DIP
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Batáty omyjte a nakrájejte na hranolky. V míse promíchejte s olivovým olejem. Všechno koření společně promíchejte a nasypte na hranolky. Důkladně (rukama) promíchejte, aby se všechny hranolky ve směsi obalily a rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
- 2Hranolky pečte na 200°C dozlatova (cca 15-20 minut). Poté je otočte a pečte stejnou dobu i z druhé strany.
- 3Servírujte jako přílohu nebo jen tak s vybraným dipem. Skvěle chutnají například s česnekovým dipem ze zakysané smetany.
POSTUP NA DIP
- 1Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte a opepřete dle chuti.