7 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 400 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu (nebo jiných těstovin)
- 1 velká cuketa (cca 400 g)
- 2 větší žluté cibule (2× 80 g)
- 20 g čerstvé hladkolisté petrželové natě
- 16 vajec velikosti M
- 1 lžička chilli vloček
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 velká rajčata (2× 150 g)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
SUROVINY K TIPU
- Bazalkové pesto
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si uvařte těstoviny: Do hrnce dejte dostatečné množství vody, osolte a přiveďte k varu. Poté do hrnce nasypte těstoviny a vařte dle návodu na obalu (cca 8–10 minut).
- 2Troubu předehřejte na 180 °C, připravte si formu (40 cm × 40 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 3Mezitím si nahrubo nastrouhejte cuketu, cibuli nakrájejte na kostičky a petrželovou nať najemno nasekejte. Do větší mísy rozbijte vejce, vyšlehejte je a poté k nim přidejte cuketu, cibuli a petrželovou nať. Směs následně dochuťte chilli vločkami, sladkou paprikou, solí a pepřem.
- 4Uvařené těstoviny sceďte, propláchněte pod studenou vodou, zbavte přebytečné vody a přidejte do mísy s vejci a zeleninou. Vše promíchejte a nalijte do připravené pečicí formy. Následně nakrájejte rajčata na silnější plátky, poklaďte je navrch frittaty a pečte 25–30 minut na 170–180 °C.
Tip
Podávejte s bazalkovým pestem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.