Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 125 g cizrnových těstovin
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 červené papriky
  • 85 g kešu oříšků
  • 3 lžíce sušeného lahůdkového droždí
  • 1 lžička soli
  • Šťáva z 1/2 menšího citrónu
  • 300 g uvařené cizrny
  • Hladkolistá petržel

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Těstoviny dejte do hrnce s vroucí vodou a vařte 9 minut (podle návodu na obalu).
  • 2Na pánvi rozehřejte olej, přidejte jemně nasekaný česnek a papriku nakrájenou na proužky. Nechte 5 minut restovat ze všech stran, poté pánev odstavte.
  • 3Zhruba 3/4 množství paprikových proužků přendejte do mixéru, přidejte kešu, lahůdkové droždí, sůl, citrónovou šťávu a 180 ml vody.
  • 4Rozmixujte na hladkou směs.
  • 5Pánev znovu nahřejte, přidejte uvařenou cizrnu, hotové těstoviny a krémovou paprikovou omáčku.
  • 6Vše promíchejte a navrch dejte hladkolistou petržel.
Rohlík cooks
Tenhle veganský recept si zamiluje opravdu každý. Pro Rohlík ho připravila foodbloggerka Jarmila Sweet.

SUROVINY