4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 125 g cizrnových těstovin
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 červené papriky
- 85 g kešu oříšků
- 3 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- 1 lžička soli
- Šťáva z 1/2 menšího citrónu
- 300 g uvařené cizrny
- Hladkolistá petržel
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Těstoviny dejte do hrnce s vroucí vodou a vařte 9 minut (podle návodu na obalu).
- 2Na pánvi rozehřejte olej, přidejte jemně nasekaný česnek a papriku nakrájenou na proužky. Nechte 5 minut restovat ze všech stran, poté pánev odstavte.
- 3Zhruba 3/4 množství paprikových proužků přendejte do mixéru, přidejte kešu, lahůdkové droždí, sůl, citrónovou šťávu a 180 ml vody.
- 4Rozmixujte na hladkou směs.
- 5Pánev znovu nahřejte, přidejte uvařenou cizrnu, hotové těstoviny a krémovou paprikovou omáčku.
- 6Vše promíchejte a navrch dejte hladkolistou petržel.
Rohlík cooks
Tenhle veganský recept si zamiluje opravdu každý. Pro Rohlík ho připravila foodbloggerka Jarmila Sweet.