Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 filety lososa po 200 g
  • 250 g čerstvých fazolových lusků
  • 2 větvičky cherry rajčat
  • 5 lístků šalvěje
  • 5 snítek tymiánu (nejlépe citrónového)
  • 30 g jemně strouhaného parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • Kůra a šťáva z ½ chemicky neošetřeného citrónu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g zakysané smetany
  • 40 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 lžíce sekané hladkolisté petržele
  • Sůl
  • Pepř
  • Led

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem, přidáme nasekanou petržel, 2 lžičky citrónové šťávy a 10 g sýra. Dle chuti osolíme a opepříme. Dáme vychladit do lednice.
  • 2Troubu předehřejeme na 180 stupňů – dolní a horní ohřev. Lístky ze 3 snítek tymiánu a šalvěj nasekáme najemno. Přidáme 1 lžíci olivového oleje, 1 stroužek nadrceného česneku, kůru z citrónu a 20 g sýra. Lososa opereme, zakápneme 2 lžícemi citrónové šťávy, osolíme, opepříme a nahoru navrstvíme připravenou bylinkovou směs. Dáme péct na 10-12 minut. Losos má být po upečení uvnitř růžový a šťavnatý.
  • 3Mezitím zblanšírujeme fazolky. Připravíme si misku se studenou vodou, do které přidáme několik kostek ledu. Do hrnce dáme vařit vodu s 1 vrchovatou lžící soli. Lusky opereme, okrájíme konce z obou stran a 3 minuty povaříme. Poté je vyndáme děrovanou naběračkou a ihned vložíme do ledové lázně, aby se zastavil proces vaření. Lusky tam necháme, dokud nejsou i uvnitř studené. Poté je osušíme na čisté utěrce.
  • 4Na 1 lžíci olivového oleje dozlatova orestujeme na plátky nakrájené 2 stroužky česneku a 2 celé snítky tymiánu. Poté přidáme osušené lusky, osolíme a opepříme. Společně restujeme zhruba 2 minuty a dáme stranou.
  • 5Rajčata necháme na větvičce, opereme a na stejné pánvi opečeme. V průběhu je otáčíme.
  • 6Lososa podáváme s fazolovými lusky, opečenými rajčátky a vychlazenou parmezánovou omáčkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY