Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 200 g červené papriky
  • 200 g cukety
  • 500 g mix mletého masa
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 60 g rajského protlaku
  • 4 velké nebo 12 malých artyčoků
  • 40 g grana padano
  • 4 lžíce octa
  • 1 citron
  • Čerstvá petrželová nať
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Celozrnné těstoviny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 140°C.
  • 2Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a usmažíme dosklovata. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, celer, červenou papriku a cuketu. Několik minut opékáme. Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a dále opékáme. Jakmile je všechno maso opečené, přidáme rajčatový protlak, konzervovaná rajčata a 1 deci vody. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a vložíme na 1 hodinu do trouby.
  • 3Artyčok očistíme, zbavíme ho tuhých listů a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme jej do hrnce s 2 l horké vody a 4 lžícemi octa a vaříme na mírném plameni 25-40 minut. Délka vaření záleží na stáří artyčoku. Pokud je starší, změknutí bude trvat delší dobu a bude třeba ještě některé listy i po uvaření odstranit, protože budou stále tuhé. Velký artyčok můžeme seříznout o 2/3, očistit o veškeré listy, vydlabat střed a takto upravený do tvaru mističky vaříme přibližně 10 minut.
  • 4Hotovou omáčku naservírujeme na talíř, na ni umístíme vařené artyčoky a posypeme směsí ze strouhaného sýra a nakrájené petrželky. Podáváme s vařenými celozrnnými těstovinami.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

PŘÍLOHA