4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 2 ks najemno nakrájené šalotky
- 2 stroužky najemno nasekaného česneku
- ½ chilli papričky
- 2 mrkve na úzké dlouhé (julienne) nudličky
- 100 g zelených fazolek
- Hrst koriandru
- 2 balení udon nudlí
- 400 g krevet
- 2 lžíce sezamového oleje
- Bílý sezam na zdobení
SUROVINY NA OMÁČKU
- 4 lžíce tmavé sójové omáčky
- 4 lžíce třtinového cukru
- 4 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Ve woku nebo na pánvi si rozehřejeme sezamový olej, přidáme najemno nasekanou šalotku, česnek a chilli. Pak přidáme krevety a restujeme cca 3 minuty.
- 2Mezitím si připravíme omáčku tak, že smícháme všechny potřebné suroviny a promícháme.
- 3Do pánve přidáme nakrájenou mrkev a fazolky, zalijeme připravenou omáčkou a restujeme 2 minuty.
- 4Na konec přidáme udon nudle. Nudle koupíte už vařené, proto stačí, když se v pánvi pouze minutu ohřejí. Vše společně promícháme a servírujeme.
Tip
Limetovou šťávu v omáčce můžete nahradit stejným množstvím rýžového octa.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.