Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 500 g malých brambor
  • 300 g zelených fazolových lusků
  • 200 g cherry rajčátek
  • 150 g hlávkového salátu
  • 50 g černých oliv
  • 4 vejce
  • 80 g tuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
  • 50 g sardelek (ančoviček)

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Brambory očistíme kartáčkem nebo oloupeme, menší brambory necháme celé, větší překrojíme na čtvrtiny, dáme do hrnce, přelijeme vařící vodou, přidáme 2 až 3 lžičky soli a vaříme 10 minut. Během varu připravíme fazolky – opláchneme, odkrojíme oba konce lusku, odstraníme případná postranní vlákna a překrojíme je na polovinu. Po 10 minutách varu přihodíme fazolky k bramborám a vaříme dalších 8 minut. Uvařené brambory a fazolky zcedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 2Zvlášť uvaříme vejce na tvrdo.
  • 3Salát a rajčata opláchneme a osušíme. Salát natrháme na menší kousky, rajčata překrojíme na půlku.
  • 4Na dno mísy nebo servírovacího talíře poklademe salát, na něj dáme brambory překrojené na půlky nebo čtvrtky, zelené fazolky, rajčata, olivy, vejce překrojená podélně na čtvrtky, nahoru nadrobíme tuňáka a položíme celé plátky ančoviček.
  • 5Na závěr přelijeme zálivkou.

POSTUP NA ZÁLIVKU

  • 1Všechny ingredience dáme do misky, sůl a pepř podle chuti, a metličkou šleháme, dokud se dobře nespojí a zálivka lehce nezhoustne.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

SUROVINY NA ZÁLIVKU