Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 balení rámen nudlí Tydle nudle
  • 0,5 l kachního nebo masového vývaru
  • Kachní prso
  • Řasa nori
  • 5 ks sušené houby šitake
  • 0,5 dc sójová omáčka + na nakládané houby
  • 2 vejce
  • Houby
  • Zázvor
  • Cukr
  • Jarní cibulka
  • Smažená cibulka
  • Chilli paprička - nemusí být

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do vývaru přidáme houby šitake a řasu nori a na mírném plameni vaříme tři hodiny, ochutíme sojovou omáčkou.
  • 2Grilované kachní prso - očistíme a osušíme. Umístíme na studenou pánev a pomalu pečeme do zlatova 5-8 minut i s kůží. Maso otočíme a smažíme další minutu. Maso necháme dojít 10 minut v troubě na 190°C. Hotové maso necháme odpočinout a nakrájíme na plátky.
  • 3Ramen nudle uvaříme 1,5 minutu, propláchneme v horké vodě a zbavíme vody. (Protip: vaříme v neosolené vodě, desetinásobném množství vody oproti nudlím a v opravdu pořádném varu)
  • 4Marinované houby - houby dle vlastního výběru zavaříme ve vodě se závorem, sojovou omáčkou a cukrem. Stejným způsobem lze zavařit i vejce.
  • 5Do misky vložíme uvařené ramen nudle, položíme na ně filírovaná kachní prsa, zalejeme vývarem a dozdobíme jarní i smaženou cibulkou, naloženými houbami a rozkrojeným vejcem. Jako poslední dozdobíme řasou, chilli a podáváme.
Rohlík cooks

SUROVINY