Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 160 g bezlepkových těstovin v suchém stavu
  • 400 ml rýžové smetany
  • 300 g růžičkové kapusty
  • 1 větší šalotka
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • Kůra z 1 citronu
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V hrnci začněte zahřívat množství vody potřebné na uvaření těstovin (ideální poměr bývá většinou 1 litr vody na 100 g suchých těstovin). Mezitím si připravte zeleninu: šalotku oloupejte a nakrájejte najemno, kapustu očistěte a omyjte a jednotlivé růžičky nakrájejte na poloviny. Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do ní těstoviny a vařte po dobu uvedenou na obalu – většinou se jedná o 5–10 minut.
  • 2Zatímco se vaří těstoviny, v pánvi si rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte šalotku a opečte ji na mírném plameni dosklovita. Poté přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou kapustu a vše zalijte rýžovou smetanou.
  • 3Osolte, opepřete, přidejte citronovou kůru a nechte vařit na mírném plameni cca 10–15 minut, dokud kapusta nezměkne na skus. Pokud do té doby omáčka příliš zhoustne, přilijte do ní trochu vody.
  • 4Připravenou omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami, rozdělte na 4 porce, každou porci posypte strouhaným parmazánem a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT