Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 kg krůtích stehen
  • 400 g mrkve s natí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 100 g vlašských ořechů
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte 150 °C. Krůtu ze všech stran osolte, opepřete a vložte ji do zapékací mísy. Přidejte rozmarýn a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomocí mašlovačky maso potřete 1 lžící slunečnicového oleje. Zapékací mísu přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby. Krůtu pečte 55–65 minut (záleží na tloušťce stehen) při 150–160 °C.
  • 2Mezitím si připravte mrkve: nať odkrojte a schovejte na později. Mrkve očistěte a podélně rozřízněte. Po uplynulé době odkryjte ze zapékací mísy pokličku, přidejte k masu rozkrojené mrkve a vraťte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 180–190 °C a maso s mrkví pečte bez pokličky 20 minut dozlatova.
  • 3Než se krůta s mrkví upeče, připravte si pesto z mrkvové natě. Ve výkonném mixéru rozmixujte mrkvovou nať se 2 lžícemi slunečnicového oleje, vlašskými ořechy, 1 lžící soli, ½ lžičky pepře a zbylým 1 stroužkem česneku. Pesto pak podávejte ke každé porci krůty s mrkví.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY