4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kg krůtích stehen
- 400 g mrkve s natí
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 100 g vlašských ořechů
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte 150 °C. Krůtu ze všech stran osolte, opepřete a vložte ji do zapékací mísy. Přidejte rozmarýn a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomocí mašlovačky maso potřete 1 lžící slunečnicového oleje. Zapékací mísu přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby. Krůtu pečte 55–65 minut (záleží na tloušťce stehen) při 150–160 °C.
- 2Mezitím si připravte mrkve: nať odkrojte a schovejte na později. Mrkve očistěte a podélně rozřízněte. Po uplynulé době odkryjte ze zapékací mísy pokličku, přidejte k masu rozkrojené mrkve a vraťte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 180–190 °C a maso s mrkví pečte bez pokličky 20 minut dozlatova.
- 3Než se krůta s mrkví upeče, připravte si pesto z mrkvové natě. Ve výkonném mixéru rozmixujte mrkvovou nať se 2 lžícemi slunečnicového oleje, vlašskými ořechy, 1 lžící soli, ½ lžičky pepře a zbylým 1 stroužkem česneku. Pesto pak podávejte ke každé porci krůty s mrkví.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.