4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA RYBU
- 4 filety halibuta (150 g)
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 150 g mraženého hrášku
- 3 stružky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- Klíčky hrášku
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA PESTO
- 150 g mraženého hrášku
- 50 g strouhaného parmezánu
- 50 g olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 10 lístků máty
- 1 lžíce citrónové šťávy
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme pesto. Hrášek necháme povolit na pokojovou teplotu. Ve vyšší nádobě smícháme hrášek, parmezán, drcený česnek, bylinky a olivový olej. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme citrónovou šťávu a případně dle chuti dosolíme. Dáme stranou.
- 2Rybu osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Halibuta restujeme dozlatova. Z každé strany 3 - 4 minuty. Stáhneme ze sporáku, na každý filet dáme lžíci hráškového pesta a pod pokličkou necháme pesto rozehřát.
- 3Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci másla orestujeme česnek dozlatova, přidáme hrášek a jen pár minut zprudka restujeme. Hrášek musí zůstat pevný a sytě zelený. Osolíme a opepříme.
- 4Halibuta s pestem podáváme s restovaným hráškem a posypeme klíčky.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.