26 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 300 g brambor (ideálně varný typ C)
- 60 g kukuřičné strouhanky
- 20 g loupaného sezamu (můžete použít i neloupaný)
- 60 g strouhaného cheddaru (nebo parmazánu)
- Sůl
SUROVINY NA DIP
- Zakysaná smetana
- Limetková šťáva
- Špetka soli
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 170 °C. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte je doměkka v osolené vroucí vodě (trvá to zhruba 15 minut). Poté brambory sceďte, přemístěte do mixéru a rozmixujte dohladka. Rozmixované brambory dejte do mísy, přidejte k nim strouhaný cheddar a kukuřičnou strouhanku (strouhanky můžete přidat i více v závislosti na typu použitých brambor. Cílem je, aby těsto bylo kompaktní a nedrolilo se, ale zároveň nebylo příliš tekuté – jednoduše tak akorát, aby z něj šly tvarovat kuličky) a rukama vypracujte kompaktní těsto.
- 2Z těsta tvarujte kuličky o průměru zhruba 2–2,5 cm. Každou kuličku obalte v sezamu a kuličky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Plech dejte do předehřáté trouby a krokety pečte při 160–170 °C 12–15 minut dozlatova.
Tip
Krokety podávejte jako klasickou přílohu nebo samostatně s dipem
ze zakysané smetany, limetkové šťávy a špetky soli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.